Brandwerende roldeur
Brandwerende rolschermen zijn de oplossing voor beperkte inbouwruimten. Dit gecombineerd met de hoge brandweerstand, tot wel 120 minuten, maakt de brandwerende rolschermen uitermate geschikt voor ziekenhuizen, overheidsinstellingen, winkelcentra en uiteraard diverse industriële toepassingen. Het brandwerend rolscherm wordt opgebouwd uit doek (speciaal gecoat versterkt glasweefsel, dubbel gestikt) van onbrandbaar textiel met daarin verwerkte baleinen, welke ervoor zorgen dat het doek bij overdruk in de geleidingen blijft zitten. Het doek bevat zelfdragende stalen zijgeleiders met opschuimend materiaal en een gelagerde rol. Het opschuimend materiaal in het doek zorgt bij verhitting dat er een luchtspouw ontstaat om het stralingsniveau laag te houden. Het bijzondere aan deze schermen is de hoge kwaliteit van het doekmateriaal, dat tegen extreem hoge temperaturen bestand is. Het doekmateriaal heeft een extreem lage warmtestraling, zelfs bij 120 minuten blijft het ver onder de gestelde eis. De brandwerende rolschermen worden uitgevoerd met 230 V buismotoren die bij een brandmelding, middels een gekoppelde stuurkast, automatisch sluiten. Het is mogelijk om een noodstroomaccu toe te passen, waardoor het rolscherm, bij uitval van spanning, in functie blijft. Een andere optie is de toepassing van een failsafe buismotor, waardoor het rolscherm bij uitval van de spanning direct gravitair sluit.
Opties
Brandmeldinstallatie:Standaard uitgevoerd met een stuurkast om aansluiting met brandmeldinstallatie te verkrijgen (door derden).
Brandvertraging:De rolschermen zijn verkrijgbaar in 30, 60, 90 en 120 minuten brandvertraging afhankelijk van de afmeting en getest conform (EW-eisen) in NEN 6069/NEN-EN 1634-1.
Voordelen voor u als klant
Versterkt doek:Speciaal versterkt doek door een coating van sterk glasweefsel.
Onbrandbaar:Dubbel gestikt onbrandbaar textiel.